De nr.1 in vechtsport in de HAARLEMMERMEER 

VECHTSPORT

Vechtsporten

Sinds 1980 doet de MinangKabau vereniging al mee aan verschillende wedstrijdvormen zoals; Silat (Indonesiche vechtkunst) en PKA (Proffesional Karate Association) voorloper van de K1 en de huidige Ringgevechten. De vereniging heeft sinds 1980 vele titels op Nationaal en Internationaal niveau weten te behalen en is vanaf 2012 gestart met trainingen voor ringgevechten. Veel Silat elementen worden gecombineerd met bokstechnieken en verwerkt in de basistechnieken die goed zijn voor de gevechten in de ring en de kooi.

De NR.1 in vechtsport

 

  Diverse  vechtsporten en kunstvormen

  Kickboksen, Boksen, Zelfverdediging & One Silat

  Conditie- & Wedstrijdtrainingen

  Zeer ervaren trainers (trainers)

  Vanaf 6 jaar en vanaf ieder niveau

  Voor recreantie en topsport

 

AANBOD VECHTSPORT

Kickboksen

Ben je beginner of gevorderde en wil je recreatief kickboksen? Bij Gym Minang is iedereen welkom: jong, oud, man, vrouw of kind. Wij laten je graag kennismaken met een van de prachtige vechtsporten. Bij Gym Minang staan we bekend om de toegankelijkheid en goede sfeer die er bij de leden hangt. We gaan respectvol met elkaar om en houden ons aan de afspraken. Bij kickboksen wordt onderscheid gemaakt met beginners-recreanten en recreanten met een vecht ervaring. Tijdens de recreant beginnerslessen zal je niet op je hoofd geraakt worden. Tenzij je dat zelf afspreekt met degene waar jij mee aan het trainen bent.

Bij Gym Minang wordt op een conditionele en technische manier verantwoord lesgegeven door professionele trainers. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk die aan zijn/haar conditie wil werken naar zelfverzekerdheid, mentale rust en een goede workout zoekt. Kickboksen is een combinatie van inspanning, kracht en concentratie.

Wedstrijdgroep Kickboksen

Naast recreatie Kickboksen doet Gym Minang ook mee aan wedstrijden die gehouden worden door Ringsporten. Ringsporten is een onderdeel van de FOG (Federatie Oosterse Gevechts Kunde) die de ringsporten begeleid. In de groep ga je een verplichting aan om een aantal keren in de week te komen en mee traint in de voorbereiding naar de komende wedstrijden van deze groep. Bij deze groep moet je ook de intentie hebben om binnen een jaar tijd een wedstrijd te vechten onder de naam Gym Minang. In deze lessen wordt op techniek, interval (binnen en buiten), kracht en op sparring getraind.

Zelfverdediging

De Zelfverdediging of Weerbaarheidstraining van Gym Minang heeft zijn oorsprong van de West-Sumatraanse verdedigingskunst “Paulu Sembilan” uit het MinangKabau gebied dat naast Padang is gelegen. De zelfverdediging bestaat uit oefeningen waarbij ongewapende en gewapende technieken gebruikt werden bij het beschermen van belangrijke personen in die tijd (bodygard of privé leger). De zelfverdediging of weerbaarheidstrainingen verbeteren het zelfvertrouwen en de rust om de focus te behouden.

Boksen

Boksen een eeuwenoude vechtsport vormt een van de basis elementen die gebruikt worden binnen de close combat technieken in de diverse vechtstijlen waarin Gym Minang les geeft is bedoeld voor alle leeftijd groepen heren, dames en kinderen. 

De boksstijl is een oude Amsterdamse stijl uit de Jordaan die gecombineerd is met het voetenwerk van de silat.

One Silat

One Silat is een snel groeiende vechtsport in Azië die zeer populair aan het worden is. Deze tak van vechtsport kent 2 vormen:                                     

  1. Contact op het gezicht is niet toegestaan en er wordt gevochten op een veld of een ring.                                   
  2. Contact op het gezicht is wel toegestaan en er wordt gevochten in een ring of een kooi (MMA)

In beiden gevallen wordt er gevochten op basis van een Knock out en zijn Technieken zoals: knieën, ellenbogen, low kick, werpen en het vasthouden van een been toegestaan.